zaterdag 11 februari 2012

Kneipp Pure Ontspanning Lavendel

Ontspanning, dat willen we allemaal wel, altijd. Maar het is natuurlijk niet vanzelfsprekend dat je altijd maar ontspannen bent.. School, werk, vrienden die aandacht willen... druk druk druk dus. En daarom heeft Kneipp een mooie ontspanningslijn ontwikkeld, die je helpt ontspannen te worden,  en ik heb het getest!
Ik heb dus alle lavendel ontspannings producten getest die is heb. Kneipp zelf geeft dit als beschrijving voor lavendel:

Lavandula officinalis

De naam van deze vooral in het Middelandse-Zeegebied en de Franse Provence voorkomende geneeskrachtige plant is afgeleid van het Latijnse woord „lavare“ (wassen). De oude Romeinen maakten al gebruik van de frisse geur van lavendel bij het baden. Deze zogenaamde „zuidelijke geur“ is tot op heden één van de meest geliefde geurstoffen en is dan ook een bestanddeel van vele parfums and cosmetica. Echter, niet alleen de aangename geur, maar ook de reeds duizenden jaren geleden ontdekte geneeskrachtige werking, maakt lavendel tot een zeer gewaardeerde geneeskrachtige plant. Inwendig toegepast als theeaftreksel en uitwendig toegepast in de vorm van aromatherapie, heeft lavendel een rustgevende en verlichtende werking, maar lavendel bevordert ook de galproductie en is tevens antiseptisch.

 
Inhoud

Etherische olie, cumarine, looistoffen, flavonoïden.
 
Werking

Rustgevend, verlichtend, tegen winderigheid, bevordert de galproductie, antiseptisch
Uitwendig: bevordert de doorbloeding.
 
Toepassing

Bij onrust, inslaapmoeilijkheden, gebrek aan eetlust, klachten in de maagstreek.

Lavendel is dus voor ontspanning en ook voor 'de maag' , you know what I mean ;) Ik heb de producten alleen voor de ontspanning.

De eerste is:
Pure Ontspanning Body Lotion Lavendel
Een hele fijne lotion, als je het een lotion kan noemen. Het is meer een balsem of crème, maar wel heel erg fijn. Lekker om je mee in te smeren, en je hebt meteen lekker lang een lavendelgeur om je heen. Heerlijk! En voor €3,80 is deze voor jou!

Het tweede product is de
Douche Lavendel Pure OntspanningDeze douchegel valt me een beetje tegen. Het ruikt chemisch en ziet er ook zo uit. Het is echt een gel. Ik ben hier eigenlijk over uitgepraat. Doet niks voor mijn huid en ruikt niet lekker.
Te koop voor €4,95


Pure Ontspanning Massage - Olie Lavendel


Hier wordt ik nou blij van! Een heerlijke massage olie voor de voeten, rug, armen, handen, alles!  De olie heeft gelukkig niet zo'n chemische geur als de douchegel. Het heeft een lekkere subtiele geur, niet te sterk gelukkig. Echt een fijn product voor een fijne prijs!  100 ml voor ongeveer 7 euro.


Pure Ontspanning Huidolie Lavendel
 
De huidolie is ook heel erg fijn, en kan je aanbrengen na het douchen of baden en trekt snel de huid in. Heerlijk ontspannend zoals alle Kneipp producten. Ja wat kan ik er over zeggen; lekker product voor een leuke prijs. Net als de massage olie 100 ml voor  ongeveer 7 euro. 

Al  met al heerlijke producten, jammer van de douchegel, maar over het algemeen zoals ik al zei; fijne producten voor een fijne prijs. 

Verkrijgbaar bij alle drogisterijen. Geen opmerkingen:

Een reactie posten