zondag 2 oktober 2011

Huidtypes, de kenmerken en verzorging

Een beetje botox hier en daar, het is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Maar ondanks die cosmetische mogelijkheden, spreekt het vanzelf dat een goede verzorging van de huid op de allereerste plaats komt. Ook willen de leerlingen van rond de 15-16 een mooie gezonde huid. Toch zie je vaak dat ze rond die leeftijd veel onzuiverheden hebben. Zodra je gestrest, moe of ziek bent of slecht eet, zul je dat onmiddelijk zien aan de kleur en structuur van de huid. Het kenmerk van je huidtype is het gevolg van hoeveel of hoe weinig olie je huid produceert. Dit hangt af van een bepaald aantal dingen; leeftijd, lichamelijke gesteldheid, voeding, klimaat, en vooral de manier waarop je je huid verzorgd, beschermt en voedt. Als je producten voor je huid aanschaft is het dan ook belangrijk om je huidtype te weten. Hieronder staan bij elk huidtype de kenmerken en hoe je je huid het best kan verzorgen.Droge huid.
Kenmerken: De huid voelt droog aan omdat hij te weinig vet en water bevat.
Verzorging: Gebruik rijke, voedende crème en vermijd het gebruik van zeep. Gebruik geen producten die alcohol bevatten. Pas regelmatig een scrub toe die de dode huidcellen verwijderd.

Vette huid.
Kenmerken: Glimmende huid, vaak met grote poriën.
Verzorging: Kies producten die de talgklieren reguleren en geef de voorkeur aan olievrije producten. Gebruik dus niet-vette dag crème. Bij verstopte poriën is het verstandig je gezicht te stomen en daarna met een diepreinigend masker te behandelen. doe dat niet vaker dan twee keer per week.

Gevoelige huid.
Kenmerken: Een huidtype dat vaak gespannen aanvoelt en er vlekkerig kan uitzien. De huid is dun met fijne poriën. Er kan couperose ondstaan.( Couperose is de toename van kleine bloedvaatjes, die vooral te zien zijn op de wangen.)
Verzorging: Neem altijd zonbeschermende crèmes. Besteet extra aandacht aan de huid bij wat extremere weersveranderingen, en neem de zachte reinigingsproducten.

Gecombieneerde huid.
Kenmerken: De huid voelt over het algemeen glad en zacht aan. Vaak heb je een vette T-zone ( het gebied op voorhoofd, neus en kin).
Verzoring: Gebruik een olievrije dagcrème en make-up. Gebruik geen lotions met alcohol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten