donderdag 29 september 2011

TIPS: een mooie huid!

Iedereen wil natuurlijk een mooie verzorgde huid, maar heeft geen zin om uren in de weer te zijn met zalfjes, maskertjes en crèmes. Hier zijn 5 snelle tips om toch een stralende huid te krijgen.


GEVOELIGE HUID
Heb je een gevoelige huid? Heb je puistjes? Gebruik je anti-puistjes crème? Smeer de crème niet te dik, want daar zitten agressieve ingrediënten in die de huid alleen maar meer irriteren. Als je een hele gevoelige huid hebt, kan je de crème ook één keer in de 3 dagen smeren, ook al staat er op de de verpakken 1 of 2 keer per dag. Je kunt dan langzaam opbouwen, zodat je huid wend aan de (agressieve) ingrediënten van het product.


BODYLOTION
Ga niet te lang douchen of in bad, want dan krijg je sneller een droge huid. Als je gewend bent om douche- of bad schuim te gebruiken, kan je die beter vervangen door een bodylotion. Zo komt er een vettig laagje op je huid die je beschermd tegen invloeden van buitenaf.


SCRUBBEN
Door te scrubben help je je lichaam met het vernieuwen van de huid. Dagelijks verlies je al duizende huidcellen maar door de scrubben gaat dat een stuk sneller. Je huid wordt daardoor glad en glanzend en ziet er stralend uit!


REINIGEN
Reinig je huid niet alleen 's avonds maar ook 's morgens. Dit kan je doen met een reinigingscrème of -melk. Het is belangrijk dat je de huid goed schoonmaakt, omdat er gedurende de dag veel vuil en stof met je gezicht in aanraking komt. Als je make-up draagt, is het al helemaal belangrijk, want je kunt heel erg veel puistjes krijgen als je poriën dicht zitten.  Dus: reinigen, reinigen, reinigen!AVOCADO'S
Eet lekker veel avocado's. Daar zitten goede voedingsstoffen in die er voor zorgen dat wondjes sneller dicht. Ook zorgen avocado's voor een mooie structuur van de huid.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten